söndag, februari 10

LG

Årets upplaga av LG hockey games var en helt klart sevärd tillställning. Ryssarna toppar inte oväntat både slutställningen i LG och euro hockey tour. Ryssland satsar mest av alla deltagande länder på dessa tuneringar. De har en kärntrupp som är samspelade och förutsättningar genom sin ryska superliga och då menar jag att de har kunnat behålla en del potentiella NHL-proffs i landet. Ska bli mycket intressant att se hur det blir med den nya Superligan som ska sättas igång redan nästa säsong enligt ryktena. Är det äntligen dags att en liga med stora rinkar ta över den ledande rollen i hockeyvärlden? Apropå rinkstorlekar så ska VM spelas på små borta i Nordamerika i år.

Sverige gör, i mina ögon, en godkänd tunering med tanke på tillgängligt spelarmaterial. Kul att se att både Widing och Widell tar för sig. Jag ställer mig lite frågande för vad Wallin, Warg och Brunnström gör i Tre Kronor om de inte spelar bättre än så här. Förstår dock att man satsar på Wallin då man tror mycket på honom fast jag gillar inte hans spelstil. Tre Kronor spelade riktigt bra mot Ryssland trots 3-4 förlust. Sverige gjorde sitt jobb mot Tjeckien men mot Finland var det mest såsande och given förlust.

Utropstecken för:
  • Kenny Jönsson som åter igen blir utsedd till tuneringens bästa back.
  • Stefan Liv som var sjukt tagad och som borde vara självklar första målvakt i VM.
Frågetecken för:
  • Samtliga LHC-spelares defensiv. Håller inte i slutspelet, är helt enkelt för dåligt.
  • Davidsson, Thörnberg och Petrasek hur skadade är de?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan ärligt säga att jag inte sett många minuter utav LG, Verkar som Ledin var en positiv injektion när han kom in i laget.

Gött att elitserien drar igång igen nu!

Anonym sa...

tycker Per Ledin var i en klass för sig. Ledin, Widing och törnberg är gjorda av samma skrot och korn. Jävligt unika spelartyper. Iaallafall i Sverige. Hade väldigt gärna sett honom i Modo-tröjan.

På gång

Uppdaterad 1 Mars

-PL och CL upplösning

Hockey Nyheter