fredag, februari 1

Nisse, Nisse ge oss en bet!

Lul värvar gånger tre och skickar Tarvainen. Inga direkt klasspelare men vore intressant att höra vad Nisse tror att värvningarna kan ge för Luleå! Verkar vara rätt het potatis att Burra får alldeles för mkt speltid också. Vad är din coach-lösning på läget nisse?

------------------------------

Stormatch imorrn! Modo-HV. Ska se om jag kan slaska ihop en biljett. såg rätt utsålt ut på modos hemsida men. kanske blir Ppv istället! Hur som helst en riktig värdemätare och lite tidig lördagsfylla på läktaren.

------------------------------

Tycker lite synd om Tommy Sjödin som fått ta mkt skit den här veckan. Lite svagt att wikegård att ge sig på hans fru faktiskt. Fast å andra sidan, skriver man ett offentligt brev som hamnar i tidningarna så har man ju bäddat och får ligga därefter.

Samma wikegård sågade elitseriens dinousaurer och han har ju en del poänger. Samtidigt tycker jag det gör elitserien Profilrik. Vad vore Frölunda utan fylle-ronnie? eller modo utan wernblom?

Däremot kan jag tycka att deras lön ska gå ned i takt med mindre speltid. så är det säkert redan även om Wikegård ville få det till att de är överbetalda. och i vissa fall stämmer väl det också.

Samtidigt blir de äldre gardet alltid klasser bättre i slutspelet där rutin är ovärderligt.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Nu ska jag kommentera Luls nyförvärv.

Kollade upp de på denna sida http://www.eliteprospects.com/ .

Myllniemi har mest varit backup i olika lag. Enda gången han var första keeper var i Rögle och då var han tydligen bra. Men året där på vart han petad av Salo och Gristedt. Hoppas inte Salo han lära han nåt. Men namnet klingar fint i Lule öron. Får tankarna på Myllys:)

Jag tror inte han är speciellt mycket bättre än gusten och modig men jag tror att han kommer in i rätt läge och kan göra succe. Så enligt mig var det ett bra köp.


Nick Kuiper är en stor defensiv back utan vidare meriter.

Tror han kan bli lyckad på grund av att han är kanadensare(vilket bidrar till bra moral) och att han right-skytt(vilket lul har ont om)


Emil Lundberg Är en egen produkt som tillhör Fabricius generationen. Utpräglad defensiv spelare som tidigare harvade på i 4-femman i luleå men stack till ett bottenlag i Finland och "öste" in poäng. På en säsong i Finland gjorde han mer poäng än vad han gjorde på 5 år i elitserien.

Tror Lundberg inte tillför speciellt mycket. Dock är han en bra lagspelare och har lule-hjärta, vilket kan vara viktigt i slutspurten.


Angående Burström så klagar folk på att han alldeles för mycket 2 min i offensiv zon samt att han får spela i någon av de 2 första kedjorna, vilket han inte ska göra. Han bränner målchanser som fan, har inget skott, ingen teknik, inget spelsinne. Han ska hålla till i en checking line och lira 4-5 då är han bra.

Tror Modo smiskar upp HV denna gång. Angående Wikegårds sågning av Sjödins fru, tyckte jag det var rätt kul. Hon hade ju sett till så att Tommy fick ett nytt kontrakt med Brynäs. Det var ju enbart hennes förtjänst. Wikegård hade ju aldrig skämtat om någon oskyldig fru.

Wernblom ska vi inte prata om. Han har sänkt lul 2 gånger nu. Exakt samma sorts mål båda matcherna.

Det är inte ens en målchans men karln slaggar ändå och lyckas alltid få in den. Har inget emot Werner men har har nog sett sina bästa dagar. Han är dock en målskytt och har bra skött, men resten lämnar jag osagt.

Anonym sa...

Lol, som det heter på modern svenska.

Missade slutklämmen i förra inlägget.

Ingen av dessa 3 nyförvärv är några klassspelare. Men jag är ändå nöjd med att Lul agerade. De har inga pengar samt att det knappt finns några lediga spelare på marknaden och att deras tabelläge är prekärt. Trots detta lyckas de fixa 3 spelare vilket jag tycker är starkt.

Att de skicka Tarvaine har också givit. Han hade sett sina bästa dagar redan i Malmö för 2 år sen.

Anonym sa...

ser att dom ställer Myllys i kassen direkt! bra det. får hoppas han spikar igen nu då.

Anonym sa...

ok thats it. vill inte möta HV i nåt slutspel! hoppas vi hamnar på andra sidan det binära slutspelsträdet

Anonym sa...

Riktigt starkt av HV att skicka Mjodo. HV har riktigt bra bredd i truppen. Hur ska de kunna missa guldet?? Jo..stokastiken....

Anonym sa...

vi (läs modo) var lika överlägsna 98/99 men lyckades sjabbla bort d i finalen mot Pölsan. fast det var ju modo det. får se om hv kan göra om den bedriften. Tar dom bara sig förbi kvarten tror jag dom tar det. Men stokastiken kan slå hårt i kvarten. Tycker nästan SAIk eller SSK har lika stor chans som nåt annat lag att slå ut dem.

Anonym sa...

Kalla det hybris eller vad ni vill men tror inte att SAIK och nog inte heller SSK kan rubba oss i kvarten. Hade det varit bästa av 3 matcher så hade vi kunnat åka med bäst av 7 tar bort allt vad naturligvariation heter.

Skönt att smiska upp Modo, va på tiden att ge igen för gammal ost.

Tycker lules nyförvärv av back är under all kritik. Efter att Obsut säsong efter säsong inte levererat offensivt som man hoppats borde det ju vara den rollen som ska ersättas av ett nyförvärv.

För övrigt tycker jag inte Wernblom är överbetald. Han producerar mycket poäng och är en av mina favoriter. Synd bara att han har tappat lite av sin intensitet framför mål.

På gång

Uppdaterad 1 Mars

-PL och CL upplösning

Hockey Nyheter