onsdag, oktober 21

Henrik

Denna gången var det lite tydligare än "Man ska aldrig säga aldrig, men nu är det slut", denna gången är det definitivt, denna gången blir det ingen comeback, Henrik Larsson avslutar sin fotbollskarriär....

Henrik Larsson är den mest respekterade svenska fotbollsspelaren i modern tid och det med all rätt. Han har inte bara satt ett avtryck i fotbollssverige utan i hela fotbollsvärlden. Han har dominerat den skottska ligan i 8 år och gjort 242 mål på 315 matcher i den grönvita tröjan. Han har avgjort Champions league för barcelona och hjälpt Manchester United till en ligatitel. Det är inte för intet som Sir Alex lyfte på luren och ringde upp Henrik när han hade anfallsproblem....

Det var under tiden i Celtic som Henke verkligen gjorde sig ett namn i fotbollsvärlden. Han öste in mål och var Celtics viktigaste spelare under näsatn ett decennium Han var oerhört respekterad och omtyckt av fansen inte bara för sina mål utan för sitt sätt att jobba på planen och alltid sätta laget först. Celticfansens mottagande av Henke när han gästade Celtic Park med barcelona säger allt..


Henrik har aldrig varit den som bjudit på sig själv utanför planen och oftast lite trubbig och tråkig i intervjusammanhang. Efter sista matchen i Celtic så kunde han dock inte hålla tårarna borta..


Den riktiga respekten i den absoluta världstoppen fick han först han han tog steget från Skottland till Spanien och Barcelona. I Barcelona gjorde han 40 framträdanden, 13 mål och han hann också med att avgöra en CL-final då han kom in med 30min kvar och vände matchen med två målgivande pass.

Att han dessutom han med en sväng till de brittiska öarna för att spela i Manchester United är mer som en krydda på moset. Trots sin korta visit i United gjorde han även stora avtryck där, Wayne Rooney har sagt att han lärde sig mer utav Henrik under den tiden än han gjort av någon annan spelare under sin karriär vilket måste vara ett gott betyg.

En mycket framgångsrik karriär och jag skulle vilja sammanfatta den som

OK





den har varit ok

2 kommentarer:

Kinta sa...

Ja han är verkligen en av våra allra största. All respekt åt Benke.

Läste i BT idag att hans sista match blir hemma mot DIF. Han spelar inte sista matchen i Boårs för han gillar inte konstgräs. LoL. Tror snarare de beror på att han vill spela sista matchen hemma.

Pajen sa...

Helst slut var det dock inte, han spelade 5 matcher med Högaborgs veteranlag fårra säsongen och mäktade med 14 mål på dessa matcher. Kan inte vara kul för motståndarna som veckan innan ställdes mot 40 åriga "tjocke-kurt" att helt plötsligt ha henke larsson som leker sönder backlinjen. Lär vara hyfsad nivåskillnad :)

På gång

Uppdaterad 1 Mars

-PL och CL upplösning

Hockey Nyheter